Sponsor Gezin

Susanna en haar man leven met hun 8 kinderen onder erbarmelijke omstandigheden. Vader Lullian werkt als schaapherder maar verdient zo weinig dat hij zijn kinderen nauwelijks te eten kan geven.

Hij trekt telkens een maand lang met de schapen door de bergen en is dan 1 week thuis. Hun oudste zoon gaat altijd mee omdat vader in zijn eentje de kudde niet aan kan. Het gevolg hiervan is dat hun zoon de basisschool niet heeft kunnen afmaken.

Als haar man aan het werk is moet Susanna zich redden met de andere kinderen in hun kleine houten huisje.

Het huis heeft 1 kamer en het halletje waar je binnenkomt gebruiken ze als keuken. In de zomer lukt dit redelijk omdat de kinderen veel buiten zijn en ook de was buiten kan drogen, want eigenlijk is het huis veel te klein. Ze hebben in de zomer net voldoende geld om voedsel te kopen (naast dat wat ze zelf in hun tuintje verbouwen) en om hout te kunnen kopen om te koken. Heel soms is er dan nog een beetje geld voor wat kleding of schoenen voor de kinderen. Mits er niet teveel andere onkosten bij komen.

In de winter is het echter echt overleven want dan moet er ook hout gekocht worden om het huis warm te houden en je wil niet weten hoeveel wasgoed 8 kinderen geven als het buiten nat en koud is, die dan ook nog binnen gedroogd moet worden. Tevens hebben ze problemen met het dak wat regelmatig lekt, wat het er ook niet beter op maakt. Ook de kosten voor voedsel zijn hoger omdat ze dan geen producten uit hun tuin hebben.

Maar ook vader en zoon hebben het als schaapherder niet gemakkelijk in de winter ook dan overnachten ze in de bergen onder een klein houten afdakje, gehuld in een soort jas van schapenvachten en goed zorgen dat alles goed bedekt is anders vriezen je ledematen eraf, want in de winter kan het soms wel -20/-30 graden zijn.

Het gezin zou dan ook heel graag een sponsor willen hebben, door de voedselpakketten en kleding ed die ze dan krijgen hebben ze het iets gemakkelijker en kunnen ze wat opzij leggen voor de moelijkere tijden. Maar ook geeft het een goed gevoel dat iemand  in jou en je gezin geïnteresseerd is en je het gevoel geeft dat je er niet helemaal alleen voor staat.

Wilt u Susanna en haar gezin steunen, kan dit voor €15 in de maand u zich hiervoor aanmelden via dit formulier.

Hier kunt u meer informatie vinden over het sponsorproject.