Project Zomerkamp

Een onbezorgde vakantie!!

Vakantie betekend voor ons vaak heerlijk ontspannen en genieten of dit nu thuis is of op een vakantie adres, maar het liefst natuurlijk wel met een beetje mooi weer erbij.

 Dit geld niet voor de kinderen van de arme gezinnen waar wij mee werken. Deze kinderen hebben veelal geen onbezorgde jeugd, het is dagelijks maar de vraag of er voldoende eten is of dat het weer een dag word met een knorrende maag. Ook moeten ze hun ouders helpen om geld te verdienen of op de jongere kinderen passen zodat ouders kunnen werken. In de vakantietijd is deze situatie niet anders.

Daarom hebben wij als stichting het plan opgevat om jaarlijks een vakantiekamp te organiseren voor deze kinderen. Het is toch fantastisch om deze kinderen 1 week te kunnen laten genieten en ze onbezorgd kind te kunnen laten zijn. Bovenal zullen ze dan ook nog dagelijks goed te eten krijgen.

 Dit kunnen we realiseren voor € 25,- per kind. Als stichting  hebben wij al gezorgd dat alle basisfaciliteiten aanwezig zijn.

Voor 25 euro per kind kunnen we zorgen voor voldoende eten en hygiëneartikelen voor dat kind voor die week.

We proberen jaarlijks zo’n kamp te organiseren en voldoende sponsors te vinden om de kinderen mee te kunnen laten gaan. Als u ook een kind wilt sponsoren dan kunt een gift voor dit project over maken op rekening NL42ABNA 083 65 75 431 ten name van stichting Actie Roemenië onder vermelding van vakantiekamp.

Een korte terug blik op een vakantiekamp

Het genieten begon al in de auto toen we de kinderen ophaalden om ze naar het vakantieadres, een paar dorpen verder op te brengen. Sommige kinderen hadden nog nooit in een auto gezeten en dat was al een belevenis en dan de enthousiaste stemmen van de achterbank van: “o, wat gaan we ver”, “zo ver ben ik nog nooit weg geweest”, “spannend hé, wat zullen we allemaal gaan doen”.

Na aankomst kwamen we eerst allemaal bij elkaar en werd er verteld wat de bedoeling was, waar ze sliepen enzovoorts Daarna allemaal aan tafel voor een maaltijd. Je zag dat de kinderen dit niet gewend waren. Alles was binnen de kortste keren op en er bleef geen kruimel liggen. Toen ze tussen de middag alweer aan tafel mochten waren er dan ook een hoop verbaasde reacties van, nu alweer?? Ook nu ging alles weer tot de laatste kruimel op, gelukkig zag je dit gedurende de week veranderen, de kinderen wisten dat ze 3 maaltijden kregen en ze stopten met eten als ze vol waren en aten niet meer door tot alles op was. Wat een heerlijk gezicht om die kinderen alleen al zo te zien genieten van de maaltijden.

Maar ook de spelletjes, het samen zingen en knutselen vonden ze geweldig. Zelfs dingen die voor ons zo normaal zijn, waren voor hun een hele ervaring. Het nemen van een douche bijvoorbeeld, de meesten hadden nog nooit onder een douche gestaan. Het was even wennen maar ze vonden het heerlijk.

Ook genoten ze van al het speelgoed wat er was, thuis hebben ze zoiets niet, ze konden ’s morgens dan ook haast niet wachten tot ze weer mochten gaan spelen. De eerste dagen zag je dat ze alles wilden uitproberen omdat alles nieuw en onbekend was pas later in de week zag je ze ook echt rustig spelen met bv poppen of autootjes oid.

Nee, de kinderen hebben echt een fantastische week gehad en vonden het erg jammer dat het alweer afgelopen was.

Toen we de weken na het kamp in de gezinnen kwamen kregen we van vele kinderen dan ook de vraag wanneer ze weer op een kamp mochten. Ook de ouders vertelden dat hun kinderen met enthousiaste verhalen thuis waren gekomen over het maken van chocolade bananen boven het kampvuur, het doen van een estafette, het ballonnetje trappen enzovoorts, enzovoorts.

Geweldig toch dat deze kinderen zo’n fantastische week hebben gehad. De kinderen zullen hier nog lang met een gelukkig gevoel aan terug denken.